Poker Boleh Dilihat Dengan Sangat Mudah Sebagai Salah Satu Permainan Kad Terhebat Dan Paling Popular

Poker boleh dianggap sebagai salah satu permainan yang paling banyak dimainkan di dunia. Selama bertahun-tahun permainan ini telah menjadi begitu popular hanya kerana permainan yang pantas dan hebat serta fakta yang sangat menghiburkan. Peraturan permainan tidak begitu sukar tetapi apabila anda ingin bermain permainan pada tahap yang sangat tinggi, senario berubah sepenuhnya. Anda perlu mengambil kira pelbagai strategi dan faktor slot jackpot terbesar.

Poker boleh dimainkan dalam dua cara: di Internet atau di luar talian. Pada masa ini poker dalam talian telah mencapai tahap populariti yang besar. Ini kerana pertandingan poker dalam talian adalah lebih mudah untuk dimasuki daripada pertandingan langsung. Terdapat banyak laman web di mana anda boleh bermain poker. Di laman web yang paling popular setiap hari sedang berlangsung sebilangan besar pertandingan poker dan dalam kejohanan sedemikian boleh masuk ke hampir semua orang yang mempunyai akses di Net.

Ramai pemain pada satu ketika telah memutuskan bahawa mereka mahu menjadi pemain profesional. Pemain poker dalam talian terhebat di dunia seperti Gus Hansen, Tom Dwan menguruskan setiap tahun untuk memenangi wang tunai yang besar. Kadang-kadang mereka boleh melalui tempoh yang sangat baik di mana mereka memenangi sejumlah besar wang namun ada kalanya mereka kehilangan banyak. Ini adalah keadaan dengan Tom Dwain. Dalam 4 bulan pertama tahun 2010 dia berjaya memenangi hampir 7 juta dolar. Tetapi selepas tempoh yang menakjubkan ini dia mula menggugurkan wang yang besar. Walaupun dia masih pemain paling berjaya pada 2010, dia kehilangan lebih separuh daripada apa yang dimenanginya.

Tetapi tidak semua orang tahu cara bermain permainan seperti seorang profesional. Ramai yang bermain poker dalam talian hanya untuk berseronok. Biasanya mereka tidak melabur sejumlah besar wang. Versi poker yang lain, yang hidup, tidak boleh diakses oleh setiap orang. Apabila saya mengatakan ini, saya merujuk kepada kejohanan poker secara langsung. Dalam pertandingan seperti ini sedang memasuki beberapa pemain terbaik di dunia.

Tetapi ini sangat bergantung pada seberapa besar dan seberapa popular kejohanan khusus itu. Dalam Siri Poker Dunia tahun ini mengambil bahagian pemain poker terkemuka termasuk Daniel Negreanu, Phil Ivey dan Phill Hellmuth. Pemain sedemikian berjaya dalam kerjaya poker mereka untuk menang daripada kejohanan poker langsung lebih daripada 10 juta dolar. Pemain sebegini berjaya membawa permainan ini dengan sempurna. Pemain-pemain ini selain sangat berjaya dalam kejohanan langsung juga berjaya memenangi wang tunai yang besar melalui kejohanan poker dalam talian. Pemain sedemikian ialah Phil Ivey. Tahun ini pada satu ketika dia adalah salah seorang pemain paling berjaya di Full Tilt poker.

Di seluruh dunia sedang berlangsung banyak kejohanan poker langsung yang hebat. Beberapa lokasi yang paling popular ialah: Las Vegas, Monte Carlo, Paris dan banyak lagi. Beberapa kejohanan poker terbaik dan paling popular ialah: Jelajah Poker Eropah(EPT), Jelajah Poker Dunia(WPT) Siri Poker Dunia(WSOP). Satu kejohanan di mana setiap pemain poker profesional di dunia ingin sertai ialah World Series Of Poker.

Kejohanan ini berjaya menarik setiap tahun pemain poker dari seluruh dunia. Besar sungguh hadiah yang diberikan kepada pemenang. WSOP tahun lepas dimenangi oleh Joe Cada dan untuk persembahannya yang menakjubkan, dia mendapat hadiah tempat pertama bernilai kira-kira 8 juta dolar. Satu lagi kejohanan poker yang sangat popular di Eropah ialah Jelajah Poker Eropah. Kejohanan ini diurus dan dianjurkan oleh laman web poker terbesar dunia yang juga dikenali sebagai Pokerstars. EPT menganjurkan kejohanan di banyak negara Eropah termasuk Jerman, Austria, Perancis, Itali. Kejohanan khusus ini tanpa ragu-ragu antara yang terbaik dianjurkan di Eropah.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *